Illustrasjon

Åpner renovert bibliotek

14. september åpner Haugesund Folkebibliotek i renovert utgave. Omega 365 Areal har bidratt med prosjektledelse og RIB (rådgivende ingeniør bygg) på jobben, og gleder seg nå sammen med resten av byen til ny-åpningen av det freda bygget. 

- Dato for åpning er satt til 14.september. Da blir det blant annet avspark for Rogaland leser med boken Skamløs, der Nancy Herz er en av forfatterne, sier biblioteksjef Marianne Hirzel til Haugesunds Avis. 

Renoveringen av bygget har pågått i halvannet år, i den tiden har bøker, aviser og andre medier blitt flyttet til andre og midlertidige lokaler. Bygget, som opprinnelig er tegnet av David Sandved ble innviet i 1967 og er fredet. I denne renoveringsprosessen er det tekniske anlegget fornyet, i tillegg til at en har jobbet for å finne tilbake til de opprinnelige fargene på vegger og innredning.

- Se hvor flott bibilotekparken har blitt. Før var denne døren stengt. Når vi åpner på nytt, kan folk bruke terrassen og nyte utstiken til parken, forteller Hirzel til Haugesunds Avis.

Bilde av Haugesund Folkebibliotek som er brukt her er fra før renoveringen.


<Tilbake