Hopp til innhold
Klar for byggestart i Suldal

Klar for byggestart i Suldal

Omega 365 Areal spiller en sentral rolle i realiseringen av Nye Suldal sjukeheim. I vår starter byggingen av det som skal bli en nyskapende institusjon i kraftkommunen Suldal.

Sindre Tjøstheim har vært prosjekteringsleder i forprosjekt og viser til at Omega 365 Areal både har hatt ansvar for forprosjektet, konkurransegrunnlag, og oppfølging av det offentlige anbudet, i tillegg til at de også skal bidra med flere fagfelt i byggingen og fungere som byggherrestøtte for kommunen.

– Vi har vært med i denne prosessen fra starten av, ikke minst for å kunne kartlegge avvik eller uventede overraskelser i en tidlig fase. Det er et veldig kjekt og ikke minst viktig prosjekt å jobbe på syns jeg, sier Tjøstheim.

Arild Vaage i Suldal kommune er godt fornøyd med jobben Omega 365 Areal har utført i prosjektet.

– De har gjort et svært godt og viktig arbeid. Sindre har spesielt vært viktig med å lede prosjektet på en fin og dyktig måte. Det er betryggende for oss å ha han og resten av teamet i Omega 365 Areal med oss videre i sluttføringen, sier han.

Sindre Tjøstheim har vært prosjekteringsleder i forprosjektet til Nye Suldal sjukeheim.

Unikt tilpasset

I forprosjektet har Omega 365 Areal jobbet tett sammen med kommunen i alle delfag, som arkitekt, landskapsarkitekt, interiørarkitekt, bygningsfysikk, geoteknikk, akustikk, bygg, VVS, elektro og automasjon og fjellsikring. Søknadsarbeidet er også utført av Omega 365 Areal.

– Dette er et stort prosjekt, med mye teknisk innhold og ikke minst mye velferdsteknologi som vil gi en god brukeropplevelse for de som skal bo på institusjonen. Det er flott at kommunen velger å satse så sterkt på nybygg her, noe som også er lurt med tanke på fremtiden, mener Sindre.

– Vi har jobbet mye med å finne ut hva som vil gjøre dette sykehjemmet tilpasset Suldal sine behov, vi så raskt at det ikke kan sammenlignes med Haugesund for eksempel. Her er avstandene lange, og mye må gjøres her, som ikke kan vente til sykehuset.

Starter i mars

Det nye sykehjemmet får ca 6600 bruksareal og får 38 beboerrom. Her blir det dagsenter, sentralvaskeri, storkjøkken, frisør og fotterapi under samme tak som helsetunet. Det blir også en sansehage, med avdeling både ute og innendørs, noe som vil gi flotte opplevelser for de som bor på hjemmet.

– Dette er et flott sykehjem med god standard, det er bra at vi nå er kommet så langt at rivearbeidet kan starte. Totalentreprenør Herda Totalentreprenør AS er klar for å starte arbeidet i begynnelsen av mars. Allerede nå er alle beboere flyttet ut av bygningen og plassert på andre institusjoner i kommunen, forteller Sindre.

Videre i prosessen skal Omega 365 Areal bidra innen fagene arkitekt, brann, landskapsarkitekt og interiørarkitekt, via rammeavtalen de allerede har med kommunen. I tillegg skal de gjennomføre en del uavhengige kontroller, søknadsarbeid, og fungere som byggherrestøtte for kommunen. Omega 365 Areal har rammeavtale med Suldal kommune, innen både arkitekttjenester, arealplanlegging og rådgivende ingeniørtjenester, og er dermed engasjert i mange ulike prosjekt i kommunen.