Hopp til innhold
Ledig RIB-stilling i Omega 365 Areal

Ledig RIB-stilling i Omega 365 Areal

– Vi trenger å styrke RIB-faget vårt, dette er en veldig spennende stilling, sier daglig leder i Omega 365 Areal, Gisle Heggebø.

Rådgivingsselskapet Omega 365 Areal ønsker å styrke teamet med en ingeniør innen bygg og konstruksjon (RIB).

– Vi har et anerkjent og godt RIB-miljø, og på grunn av økt arbeidsmengde og endringer i staben søker vi nå en erfaren person som gjerne har bakgrunn som senior-ingeniør og som kan fungere som fagleder her på Haugalandet, sier Heggebø.  

Primært er det ønskelig at denne nye personen skal ha kontorsted på Stord, i Haugesund eller i Ølensvåg.  

Viktig prosjekt-rolle

Gunnar Tveit er en av de som allerede jobber med RIB-faget ved Haugesunds-kontoret. Han kom rett fra skolebenken da han startet i Omega 365 Areal for seks år siden. Det er noe han ikke har angret på.  

– Dette er en veldig spennende jobb, og en variert hverdag. Det er alltid noe nytt som dukker opp og en får prøve seg på ulike utfordringer, mener Tveit.  

Som rådgivende ingeniør bygg får en jobbe med konstruksjons -teknisk prosjektering for bygninger og anlegg, prosjektering av stål -, betong – og trekonstruksjoner samt prosjekteringsledelse og oppdragsledelse. I jobben ligger det også utarbeiding av anbudsdokumenter og kostnadskalkyler og oppfølging på byggeplass.  

– Dette er en av de aller viktigste delene av prosjektet for å få det ferdigstilt. Vi samarbeider tett med andre fag i prosjektet og blir ofte tidlig involverte. Da er det enklere å finne gode løsninger som ivaretar funksjonen av bygget, sier Tveit.

Gunnar Tveit er en av de som allerede jobber med RIB-faget ved Haugesunds-kontoret. Han kom rett fra skolebenken da han startet i Omega 365 Areal.

Variert arbeidsdag 

– Vi jobber mye med nybygg, men også med rehabilitering og ombygging, forteller Gunnar Tveit.  

Nå for tiden går arbeidsdagen ofte ut på å utføre beregninger, lage tegninger og beskrivelser, avklare løsninger mot kunde eller tekniske fag, fra forprosjekt til anbudsfasen.  

– Jeg er også utdannet tømrer, og har dermed ekstra forståelse for hvordan mye vil se ut i praksis, eller hvordan det blir å bygge det rent teknisk. I ettertid har jeg tatt ingeniørutdannelse, noe som har gitt meg god kompetanse til å jobbe med prosjektering som RIB.  

– Jeg trives kjempegodt her, det er veldig godt miljø og en får rom til å utvikle seg faglig dersom det er noe en brenner ekstra for i faget, sier Tveit.