Hopp til innhold
Styrker miljø-statusen

Styrker miljø-statusen

Bergenskontoret til Omega 365 Areal fikk nylig resertifisert statusen som Miljøfyrtårn. Daglig leder Gisle Heggebø mener miljøfyrtårn-arbeidet løfter flere viktige områder i bedriften, som HMS og bærekraft.

Miljøfyrtårnsertifiseringen har systematisert arbeidet som bedriften allerede legger ned innen helse, arbeidsmiljø og bærekraft. Selv om det er Bergenskontoret som nylig fornyet sertifiseringen er fokusområdene og tiltakene i sertifiseringen også grunnlaget for hvordan resten av selskapet arbeider.

–Vi bruker allerede kvalitetssystemet til Arkitektbedriftene, dette systemet tilfredsstiller også kravene i ISO 14001. Det viser at arbeidet rundt disse temaene er viktig for hele bedriften, sertifiseringsprosessen har satt det eksisterende arbeidet vårt i system, forteller Heggebø.

Omega 365 Areal er nå også i gang med ISO-sertifiseringen 14001 sammen med resten av Omega 365-konsernet.

–Vi ser frem til å lande den jobben sammen med søsterbedriftene våre. Det er viktig å få arbeidet vårt inn i et godt system. Det vil både bevisstgjøre oss rundt disse viktige temaene, i tillegg til at vi posisjonerer oss ytterligere for mange jobber.

Heggebø er også tydelig på at miljøfokus og bærekraft har flere nivåer i bedriften.

–En ting er den jobben vi gjør internt i vår bedrift med tanke på sortering av avfall, minske utslipp og så videre. En annen, og like viktig side, er jo at vi tar denne tankegangen med oss inn i våre byggeprosesser ut mot kunder. Vi skal være dyktige rådgivere som kan mene noe om hva som er gode og dårlige miljøvalg for kundene våre.

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. For å sikre kontinuerlig forbedring og god miljøstyring må alle Miljøfyrtårn-bedrifter resertifiseres hvert tredje år.